Our testimonials

Jean-Michel aka Mike

"Probeer op een andere manier te barbecueën: zoals holbewoners. Graaf een kuil, doe er hete kolen in en laat het vlees een uurtje koken: het smelt in je mond!"

Maak kennis met Mike. Vooraleer hij naar Westvlees kwam, werkte hij 8 jaar in Lovenfosse te Aubel. Tijdens de week verbleef hij in Luik om in het weekend terug te komen naar Kortemark. Aangezien de afstand Kortemark-Westrozebeke nog geen 12 km is, was de keuze snel gemaakt toen hij het aanbod kreeg om dichter bij huis te werken. Mike is sinds jaar en dag verantwoordelijk om te zorgen dat elke bezoeker een goede eerste indruk. Dit start bij de netheid en voorzienigheid van alle hygiënische voorschriften.

Mike, hoe ziet jouw dag er precies uit?
Ik start redelijk vroeg, om 4u50. Wanneer er nog geen personeel in de bureauruimtes aanwezig is start ik hiermee. Idem voor de lunchpauzes, ik ga iets vroeger eten in de kantine zodat ik terug de vrije momenten in de bureauruimtes kan benutten. Verder sta ik in voor het stockbeheer van alle materiaal m.b.t hygiënische voorschriften: haarnetjes, baardnetten, handschoenen, petten, zepen om de handen te reinigen, enz.. Deze moeten ten alle tijde aangevuld zijn, zodat personeel en bezoekers op correcte wijze de productie kunnen betreden. Je bent een zeer enthousiast persoon Mike, iedereen die je tegen het lijf loopt begroet je.

Vind je het dan niet jammer dat je alleen werkt?
Neen, zeker niet. Alhoewel ik een zéér sociaal persoon ben (ondertussen roept Mike nog 2x luidkeels bonjour naar collega’s) werk ik toch het liefst alleen. Ik kan mijn werk regelen zoals het hoort en kom toch constant verschillende collega’s tegen. Ik kom praktisch overal, dus alleen voel ik mij zeker niet, integendeel. Je maakt je job zo sociaal zoals je het eigenlijk zelf wil.

Ik zie hier heel veel materiaal staan, wat gebruik je allemaal? is dit ook wel milieuvriendelijk al deze producten?
Zeker. Het zijn uiteraard professionele producten die je niet bij de lokale handelaar zal vinden, maar ik moet zeker geen extra beschermende kledij dragen tijdens mijn werkuren. De normale veiligheidsvoorschriften - aangepast schoeisel, een schort, ... volstaan.

Heb je nog een tip als afsluiter Mike?
Ja, en iets helemaal anders. Doe eens een BBQ op de andere manier. Delf een put, steek je verwarmde kolen erin en laat dat vlees maar een goed uur garen, je zal zo versteld staan van het resultaat!