Our testimonials

Epicuris opleidingswagen

Notre but est de nous mettre au travail auprès de Westvlees, après cette période de formation intensive.

De epicuris opleidingwagen, velen hebben hem waarschijnlijk al zien staan op de parking van Westvlees of Lovenfosse. Maar wat is de bedoeling eigenlijk van deze bus? Philip, opleidingsverantwoordelijke bij Epicuris legt het uit.

Philip, kan je onze lezers wat uitleg verschaffen?

Jazeker. Onze bus staat hier gedurende 14 weken gestationeerd. De mensen in opleiding zijn Waalse werkzoekenden die gereageerd hebben op het opleidingsaanbod van Epicuris. Gedurende 6 weken krijgen de cursisten een volledige opleiding in de opleidingswagen. Zo leren ze op een haalbaar tempo alle nodige kennis om hun toekomstig beroep uit te oefenen. Daarna is er gedurende 8 weken een afwisseling van opleiding in de wagen en opleiding in de snijzalen. Zo maken ze beetje per beetje kennis met de werkvloer. De laatste weken gaat hun opleiding volledig door op de werkvloer.

En wat gebeurt er na de opleiding?

Dan krijgen ze een competentie examen, voornamelijk dus om hun capaciteiten te erkennen. Maar ook wordt wekelijks een evaluatiefiche ingevuld. Zowel door de lesgever als door de cursisten zelf. Zo kunnen ze ook zelf aangeven wat er volgens hen nog beter kan. Niet enkel hun capaciteiten worden beoordeeld, maar er volgt ook een quotatie op veiligheid, stiptheid, gedrag, aanpassing aan de temperatuur, persoonlijke hygiène als hygiène op de werkvloer, ... Op deze manier krijgen we een goed beeld van de toekomstige werknemer. Het is immers de bedoeling dat deze mensen, na deze intensieve opleidingsperiode, aan de slag kunnen bij Westvlees of Lovenfosse.

Wat is volgens jou het positieve aan deze manier van werken?

Een eerste luik zijn de mensen. Momenteel hebben de ‘studenten’ een leeftijd van 23 tot 51 jaar, en we hebben mensen van verschillende nationaliteiten. Dit zorg ervoor dat we een groot publiek kunnen bereiken.  Het tweede luik is de manier van lesgeven. In deze gekoelde wagen worden de mensen gewoon aan de temperaturen. Ook is alles voorhanden om de nodige competenties aan te leren. Aangezien deze mensen allemaal starters zijn, heerst er een goed gevoel in de groep. Niemand kent elkaar, maar ze hebben allemaal samen 1 gemeenschappelijk doel.

Dankjewel om ons toe te lichten waarom deze wagen precies gebruikt wordt Philip. Ik wens jou en jouw studenten alle succes toe!