Our testimonials

Sébastien - Ploegleider

 
 

Sébastien, ploegleider, nam me mee op rondleiding in D’Hulster, onze site te Moorslede die zich specialiseert in diepgevroren varkensvlees. Sébastien is er sinds 5 jaar ploegleider, en werkte voordien in onze site te Staden, Lavameat.

Sébastien, wat is jouw verantwoordelijkheid precies als ploegleider?

Ik ben nauw betrokken bij alle aspecten van het diepvrieshuis. Bij aankomst controleer ik alle temperaturen, de stockages, de weegschalen, de paletten, ... Bovendien controleer ik ook de oorsprong van de geleverde producten. Alles moet perfect traceerbaar zijn. De organisatie van de ochtendploeg neem ik ook voor mijn rekening. Aangezien ik de vroege shift doe, overloop ik alles met mijn collega Stijn die me dan opvolgt.

Ik zie hier heel veel paletten, hoeveel wagens vertrekken zo per week?

Je mag toch stellen dat er gemiddeld een 20-tal containers per week vertrekken. Ik sta in voor het voorbereiden van de ladingen terwijl mijn collega’s de papieren voor deze transportren verzorgen. 

Hoe gekoeld moeten onze producten dan zijn?

De producten komen hier vers aan. Daarna verdwijnen ze in snelvriescellen voor een aantal uur, afhankelijk van het product. Nadat ze ingevroren zijn worden ze verpakt. Om de kwaliteit te garanderen worden de verpakte producten eerst bewaard in een koelruimte van  -30°C, om daarna in de koelruimtes te gaan die -25°C koud zijn. De minimumtemperatuur dat het vlees moet hebben is -17°C.  Vorig jaar heeft Belgian Pork Group geïnvesteerd in nieuwe compressoren met verdampers. Voorheen werd gekoeld via freon, maar wanneer freon ontsnapt is dit schadelijk voor ons milieu. Door de bestaande koeling af te breken en te investeren in koeling via het gebruik van ammoniak, maken we gebruik van het meest milieuvriendelijke product op de markt. In Westvlees en Lavameat zijn ze reeds 100% freonvrij, in d’Hulster zijn we er bijna. Bovendien blijft de temperatuur in de koelruimtes veel constanter dan voorheen.

En zo kwam ook ik veel meer te weten over d’Hulster, informatie delen met elkaar is prioritair. Hopelijk leerden ook jullie bij met dit gesprek. Tot volgende week!