Our testimonials

Freddy - Verantwoordelijke versnijderij

"Carpoolen van en naar mijn werk met mijn drie kinderen maakt de reis veel leuker."

De 53-jarige Freddy heeft reeds 17 jaar anciënniteit op de teller staan bij Westvlees. Net zoals Marcel (zie voorgaande interviews) werkt hij in de snijzaal. In het begin van zijn carrière was hij tewerkgesteld in de afdeling 'hammen', nadien werd hij verantwoordelijke van de expeditieruimte, om daarna het aanbod te krijgen verantwoordelijke te worden van de versnijderij (=grijs petje). In het kader van vaderdag komende zondag hebben we met Freddy echter een uniek persoon voor te stellen, of laat ons zeggen, een uniek gezin.

Freddy, ik hoor dat jij niet de enige van de familie bent die in Westvlees werkt?

Inderdaad. Zowel mijn twee zonen als mijn dochter werken in Westvlees. We werken allemaal in één van de snijzalen. Bovendien hebben we dezelfde uren.

Jullie kunnen dan altijd samen carpoolen naar het werk?

Zeker. Vroeger vertrokken we allemaal samen van bij ons thuis. Maar sinds 1 jaar woont mijn dochter Gaëlle samen met haar vriend. Zij komt ons oppikken met de auto, om dan allemaal samen te vertrekken richting Westvlees. Aangezien mijn twee zonen Nicolas en Quentin nog thuis wonen, zie en hoor ik hen nog heel vaak, maar eens ook zij het huis zullen verlaten zal het des te aangenamer zijn om hen elke dag te zien en hun verhalen te horen.

Jullie zijn dan echt een hechte familie neem ik aan?

Jazeker, familie is belangrijk en komt op de eerste plaats. Je merkt ook snel dat Westvlees een echt familiaal bedrijf is, waar mensen centraal staan. Zelf hebben we het geluk om een zeer goede verstandhouding te hebben met elkaar. Dat moet wel als je elkaar zoveel ziet. Bovendien gaan we na het werk ‘s middags allemaal thuis gaan eten, ook Gaëlle. Afhankelijk van mijn vrouw haar werkuren, kan zij er al dan niet bij zijn.

Hoe zijn jouw kinderen dan bij Westvlees aan de slag gegaan?

Vanaf hun 16e hebben ze alledrie hun vakantiejob in Westvlees gedaan. Ook toen kwamen ze reeds mee met mij. Na die periode kregen ze een vaste job aangeboden en hebben ze hun kans gegrepen. Het was voor hen, maar ook voor Westvlees uiteraard een groot voordeel dat ze de firma reeds kenden.

Dankjewel Freddy. Zondag vieren we vaderdag, ik hoop dat je een topdag mag beleven met je gezin!