Our testimonials

Pieter - Colliservice

"Ik ben pas echt tevreden als mijn magazijn na een dag leveren perfect is opgeruimd."

Pieter, onze 31-jarige collega uit Jonkershove werkt ondertussen 3 jaar in Westvlees. Daarvoor was hij reeds jobstudent geweest in onze firma, dus Westvlees was hem niet onbekend.

Pieter, hoe ben je na al die jaren opnieuw terecht gekomen bij Westvlees?

Eigenlijk via mijn vader. Mijn ouders zijn al sinds jaar en dag leverancier aan Westvlees en hij kaartte aan om hier te solliciteren. Na mijn sollicitatie kon ik onmiddellijk aan de slag in de verpakkingsafdeling van Snijzaal 2. Doordat de uren in deze afdeling gingen wijzigen, en dit privé niet goed uitkwam, heb ik mij kandidaat gesteld voor de openstaande vacature van clarckist. Ik had hier immers ervaring mee. Tijdens die periode leerde ik nieuwe collega’s kennen, maar ook andersom. Na mijn studies en werkervaringen te delen met één van mijn collega’s, gaf hij aan dat men een nieuwe collega zocht voor de ‘colliservice’. Onze ‘Jan van de colliservice’ ging binnenkort immers genieten van een welverdiend pensioen. Dankzij mijn ervaring als schrijnwerker en clarckist kon ik hier aan de slag gaan.

Je hebt dus eigenlijk al een mooi traject afgelegd binnen Westvlees, telkens op eigen vraag?

Ja, dat is werken in een familiaal bedrijf volgens mij. Je leert elkaar snel kennen. Zo heb je toch de kans om te laten merken wie je bent en wat je kan.

Wat houdt je huidige job precies in Pieter?

Mijn job is zeer afwisselend. Dagelijks ontvang ik gemiddeld 25 pakketten/ leveringen die bezorgd moeten worden bij de correcte persoon, of gestockeerd moeten worden in het magazijn. Verder kan ik dankzij mijn opleiding als schrijnwerker mijn creativiteit de vrije loop laten. Ik help ook mee als er een nieuwe beursstand moet gecreëerd worden. Of wanneer iets moet gebouwd worden, bv kasten, een podium, maatwerk,... doen mijn collega’s beroep op mij. Verder sta ik ook administratief in voor de controle, opvolging en ingave van alle ontvangen materiaal voor de colliservice.

Wat vind je het leukst en meest uitdagende aan je job?

Dat je de ruimte krijgt om je werk zo goed mogelijk te regelen. De planning kan ik zelf maken of wijzigen, tenzij er uiteraard uiterst dringende zaken gepland staan. Ook merk ik een zekere vrijheid dankzij het creatieve aspect. 

Bedankt Pieter, wij komen elkaar vast weer snel tegen ergens in Westvlees!