Our testimonials

Michael, Dennis & Charles

.

Grote voetbalclubs nodigen altijd fotografen uit als een nieuwe aanwinst zijn contract komt tekenen. Aan het tempo waarmee Belgian Pork Group nieuwe werknemers verwelkomt, is dit voor ons onbegonnen werk. Voor onze kersverse collega’s Michael, Charles en Dennis die vorige week hun opleiding afrondden, maakten we echter graag een uitzondering.

Heren, we ontmoeten jullie vandaag in onze personeelsdienst in aanwezigheid van de mensen van Epicuris.

Michael: In de opleidingswagen van Epicuris die zich op de bedrijventerreinen van Belgian Pork Group bevond, verwierven mijn Waalse medecursisten en ik de nodige kennis en vaardigheden om in de snijzaal aan de slag te kunnen gaan. Versnijden, uitbenen,… we beheersen het nu allemaal!

Dennis: Vorige week vrijdag studeerden we af. Deze week mogen we eindelijk aan het echte werk beginnen. Een sprong in het ongewisse wordt dit zeker niet, want tijdens onze opleiding werkten we  op de werkvloer al samen onder toezicht van onze toekomstige collega’s.

Charles: Eén van de vele collega’s die hun kennis aan ons doorgeven, is Eddy Steenwerckx uit snijzaal 2. Net als ons begon hij hier te werken na een Epicuris-opleiding.

Eddy vertelde ons in een vorig interview dat hij dagelijks heel vroeg opstaat om vanuit Doornik naar zijn werk te rijden. Delen jullie diezelfde passie en ingesteldheid?

Michael: Ik deel Eddy’s arbeidsvreugde, maar niet het aantal kilometers op zijn kilometerteller. Ik woon immers in Ten Brielen, nabij Wervik. Ik geniet dus van een gunstig woon-werkverkeer. Tijdens mijn opleiding carpoolde ik af en toe met een medecursist naar de site Westvlees. Vanaf deze week werk ik in onze site Lavameat onder het toeziend oog van Wim Nuitten, mijn leidinggevende die hier vandaag ook aanwezig is.

Dennis: Ik woon in Moeskroen, dus dat valt ook heel goed mee. Ik start in snijzaal 1 in Westvlees. De vertrouwde omgeving dus waar ik mijn opleiding afwerkte.  

Charles: Mij zal je voortaan ook in Westvlees aantreffen. Wat af te leggen kilometers betreft, overtref ik Eddy. Ik woon immers in Pérulwez, dat ligt nog wat verder dan Doornik. Maar dat deert mij niet, want ik wou hier echt graag werken. Ik volgde in feite mijn vrouw naar hier. Zij werkt hier reeds een jaar, dus dat is alvast een groot voordeel voor ons.

Onze samenwerking met Epicuris werpt dus zijn vruchten af.

Wim: Tijdens ons opvolgingsgesprek met de afgevaardigden van Epicuris kwamen we vandaag tot dezelfde conclusie. Dankzij onze samenwerking kunnen wij zelf flexibele werknemers opleiden die voldoen aan onze specifieke kwaliteitsnormen en inzetbaar zijn in onze verschillende afdelingen en sites. Volgend jaar leggen we waar nodig andere accenten tijdens de opleiding. Daardoor zullen de cursisten bijvoorbeeld nauwer betrokken worden bij de productie van onze brochettes, de selectie van het beste brochettevlees en de bijhorende kwaliteitscontroles. Geen betere manier om het integratieproces en engagement van onze nieuwe collega’s te bevorderen.

Dan kunnen we nu overgaan tot het ondertekenen van de contracten. Veel succes!