Skip to main content
Our testimonials

Marcel - Cutting Hall

The new and safe bolero vests show that the Belgian Pork Group continues to invest in our safety.

Vandaag mocht ik Marcel ontmoeten, een 51 jarige (zeer enthousiaste) medewerker van Snijzaal 1. Deze gedreven beenhouwer werkt sinds 21 jaar bij Westvlees. Voorheen was hij beenhouwer in zijn thuisland Frankrijk. Maak kennis met Marcel via het lezen van onze vlotte babbel die we samen hadden.

Marcel, waarom koos je voor Westvlees?

Als vader van 3 kinderen merkte ik snel dat mijn boterham sneller  verdiend was door in België te werken. Het is en blijft een feit dat wij in België meer verdienen dan in mijn thuisland. Bovendien heb ik mijn weekends vrij. Indien ik als beenhouwer aan de slag ziou gaan in Frankrijk zou dit niet zo zijn. Ik heb Westvlees leren kennen via mijn halfbroer die hier destijds werkte. Ook mijn zoon Baptiste werkt hier sedert 1 jaar, hij is aan de slag gegaan in de voorverpakking.

En de afstand, zie je daar dan niet tegenop?

Nee zeker niet, zo dichtbij de grens maakt het voor mij zeker te doen. Slechts 35 minuten rijden met de auto en ik ben er. Bovendien hoef ik dit niet alleen te doen, ik carpool met mijn collega Jacky. 

Onlangs hebben wij een nieuwe bolero geïntroduceerd, wat denk je ervan?

De bolero is het bewijs dat Belgian Pork Group nadenkt en investeert in veiligheid en zijn personeel. Door de beschermde arm is het nu nog onmogelijk om kwetsuren op te lopen. Alhoewel de bolero 2kg zwaarder is dan ons vorige maliënshirt, is hij wel beter verdeeld over het lichaam, dit maakt het voor ons ook ergonomischer. Bovendien gaat het reinigen zelf sneller en makkelijker.

Wist je bovendien dat de bolero een Belgisch product is?

Ah, neen! Leuk om te horen.   

Na deze, ook voor mij, interessante babbel ben ik benieuwd welk verhaal ik volgende week mag delen met jullie. Wist je zelfs dat de afscheiding op de foto hiernaast ook een nieuwe veiligheidsmaatregel is? Zo kan de collega ernaast niet per ongeluk verwond worden. Uitstekend  toch? Tot volgende week! Julie