Skip to main content
Our testimonials

Geert - Truck driver

A new project within the Belgian Pork Group gave me the opportunity to do the work that I enjoy doing today.

Deze week ging ik de baan op met één van onze 25 chauffeurs: Geert. Geert was terug zijn enthousiastheid zelve. Je zou denken dat het aan de blakende zon lag, maar nee, zo is Geert gewoon. Hij maakt sinds 2 jaar deel uit van ons chauffeursteam.  Daarvoor was hij 3 jaar machinebediener in onze voorverpakkingsafdeling Case Ready.

Geert, hoe ben je in de job voor chauffeur terechtgekomen?

Voor het nieuwe project ‘rond de kerktoren’ zocht Belgian Pork Group een chauffeur van eigen streek. De bedoeling was om klanten in de streek te beleveren, of te depanneren bij mogelijke tekorten. Bovendien met je met deze gekoelde camionette veel sneller bij de klanten én het is milieuvriendelijker! Ik werd toen gecontacteerd door Francky, een collega die als vertegenwoordiger werkt bij Belgian Pork Group. En zo was ik vertrokken. Francky is eigenlijk een vroegere kennis, maar hierdoor horen we elkaar weer zeer regelmatig.

Hoe verloopt je dag precies?

Meestal start ik rond 5-6u, afhankelijk van de planning. De verschillende klanten worden beleverd met hun goederen. Het eind uur is redelijk variabel. Als er tijd over is haal ik soms ook wisselstukken of technische onderdelen op. Ik doe toch zon 70.000 à 80.000 km per jaar, privé wel inbegrepen.

Ben je nooit nerveus op de weg?

Neen, dat helpt toch niet, en het doet geen goed voor jezelf. Er wordt zeer veel tijd besteed aan veiligheid, en dat is hier zeker een onderdeel van. Je moet steeds de kalmte bewaren, zowel op de weg als daarbuiten.

Door het project kom je waarschijnlijk vaak bij dezelfde klanten?

Uiteraard. Met veel van de klanten bouw je na verloop van tijd toch een goede band op. Vooral bij depannages merk je dat ze zéér blij zijn om je te zien. Je ziet dat mooi aan de foto die we daarnet genomen hebben bij traiteur Lamon.

De winkels zij beleverd Geert, en wat nu?

Oh, er is nog zoveel werk te doen. Ik zal beginnen met de wagen te reinigen in onze carwash, je kan er geen beter weer voor wensen hé!