Aller au contenu principal
Our testimonials

Justine en Charlotte

Bij Belgian Pork Group veroveren we de markt dankzij onze uitstekende producten, maar ook dankzij de hoge kwaliteit van ons personeel. We doen er dan ook alles aan om onze werknemers tevreden te stemmen en een aantrekkelijke werkgever te zijn voor jong aanstormend talent. We spraken hierover met Justine en Charlotte, twee ‘millennials’ die bij ons stage lopen.

Dames, waarom kozen jullie voor een stage bij Belgian Pork Group?

Charlotte: Wij zitten beiden in ons laatste jaar Handelswetenschappen, afstudeerrichting Commercieel Beleid. Onze opleiding zit er dus bijna op. Een goede stage is de kroon op dat werk. Daarom zochten we een stageplek waar we voluit de kans kregen om de theorie in praktijk om te zetten.  

Justine: Bij Belgian Pork Group is dat zeker het geval. We kunnen altijd terecht bij onze stagementor, maar ook de andere collega’s gaven ons direct het gevoel dat we volwaardige medewerkers zijn.  

Welke taken kregen jullie hier voorgeschoteld?

Charlotte: Mijn belangrijkste taak was een analyse maken over varkensvlees en vegetarische producten op de Belgische markt. Dat is meteen ook het opvallendste dat me zal bijblijven na mijn stage: de ver doorgedreven diversificatie van jullie productgamma. Vooraf associeerde ik Belgian Pork Group enkel met varkensvlees, niet met een vegetarisch assortiment. Het was ook verrassend dat kip en rundsvlees eveneens in het productgamma aan bod komen.  

Justine: Tijdens onze stage hebben wij al veel mogen proeven van al dat lekkers, want in een voedingsbedrijf is dat natuurlijk de beste manier om nieuwe en bestaande producten kritisch te beoordelen. Eén van mijn opdrachten was het analyseren van verkoopcijfers. Ik hielp ook bij de optimalisatie van de productcatalogus die de accountmanagers gebruiken om nieuwe klanten over de streep te trekken. We hebben hen dat ook effectief zien doen, want we gingen al met hen mee op prospectie. Daarnaast is er voor ons beiden ook een creatief luik: we mogen meedenken over productnamen, verpakkingsetiketten die de aandacht van de klanten trekken, wervende productpresentaties en innovatieve promotieacties. Voor deze promotieacties ontwikkelden we mock-ups waarmee we klanten al een exclusief voorsmaakje kunnen geven van producten in de ontwerpfase. 

Is die gevarieerde werkdag de belangrijkste troef die een werkgever in huis moet hebben om jullie generatie millennials voor zich te winnen?

Charlotte: Dat helpt absoluut. Wij willen later in elk geval terechtkomen in een familiale bedrijfssfeer waar je omringd wordt door toffe collega’s. Een uitdagende werkomgeving waarin je voldoening haalt uit je job. Ik hoop alvast dat onze tijd bij Belgian Pork Group representatief is voor onze professionele toekomst!

Justine: Van mij zijn jullie nog niet meteen af hoor. Na mijn marketingstage doe ik hier ook mijn vakantiejob, dit keer bij de dienst verkoop. Dat zijn twee maanden extra ervaring die niet zullen misstaan op mijn cv. Jullie komen mij hier dus zeker nog tegen!   

Bedankt dames voor dit gesprek en jullie hulp tijdens jullie stage.