Aller au contenu principal
Our testimonials

Shania

Terwijl veel van onze personeelsleden tijdens de zomermaanden thuis of op exotische stranden liggen uit te rusten, blijft Belgian Pork Group op volle toeren draaien. Dat kan dankzij de collega’s die tijdens deze drukke periode een tandje bijsteken, maar ook met de hulp van onze talrijke jobstudenten. Eén van hen is Shania die deze week aan haar vakantiejob begon onder het goedkeurend oog van Carine.

Dag dames. Shania,  waarom koos jij voor een vakantiejob in onze afdeling Case Ready?

Shania: Ik maakte mijn keuze op basis van al het goeds dat mijn zus over jullie firma vertelde. Zij heeft hier al een vakantiejob in de bedrijfskeuken achter de rug. Bovendien was ik van thuis uit al vertrouwd met de sector, want ons landbouwbedrijf hier in de buurt levert varkens aan Belgian Pork Group. Ik heb hier dus al verwerkt vlees in handen gehad waarvoor ons eigen landbouwbedrijf de basis legde. Wij wonen op slechts 10 minuten hiervandaan, dus ik kan met de fiets komen werken. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: ik kan hier een heel mooi centje bijverdienen.

Carine: Wij zijn natuurlijk blij dat Shania voor ons koos, want alle hulp is welkom in deze drukke periode. Dankzij het mooie zomerweer dat smeekt om de barbecue boven te halen en de bijhorende promo’s hebben wij nood aan flexibele werkkrachten om onze producten te verpakken, brochettes te maken,…   

Hoe verliep de ontvangst op de eerste werkdag?

Shania: Net als alle nieuwe medewerkers van de voorverpakking van Case Ready en Westvers werd ik aan de personeelsdienst opgewacht door Carine. Zij toonde mij waar mijn locker staat, begeleidde mij naar mijn werkplek, gaf uitleg over de dagplanning en gaf ergonomietips om mijn rug te sparen. Ook in de verdere toekomst kan ik met al mijn vragen bij Carine terecht.

Carine: Onze jobstudenten maken tijdens hun eerste werkdag niet voor het eerst kennis met ons bedrijf. Ze werden eerder al uitgenodigd op een infosessie waarin we uitleg geven over onze hoge kwaliteits-, hygiëne- en veiligheidseisen. 

Verwachten wij van onze jobstudenten dezelfde flexibiliteit als van onze vaste werknemers?

Carine: We zijn hier in de eerste plaats om te werken, dus ook van onze jobstudenten verwachten wij enige flexibiliteit. Maar daar krijgen ze ook veel voor terug. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in grote mate hun eigen uurrooster samenstellen.

Shania: Dat kan ik beamen. Ik combineer deze vakantiejob met weekendwerk en vroeg daarom om hier telkens om 8 uur te mogen beginnen. Dat was geen enkel probleem. In ruil werk ik natuurlijk graag wat langer door als het eens extra druk is.

Carine:  Ik waak er vanzelfsprekend over dat hun werkdagen de nodige afwisseling kennen en niet te zwaar worden. Voor veel jobstudenten is dit immers een eerste werkervaring waarbij ze moeten gewend geraken aan vroeg opstaan en frisse productietemperaturen. Eigenlijk beschouw ik onze jobstudenten als mijn eigen kinderen. Het doet mij altijd plezier als ze het volgende jaar naar ons terugkeren. Dat bevordert onze continuïteit en bewijst dat we onze jobstudenten goed begeleiden. 

Bedankt Shania en Carine voor jullie enthousiaste uitleg!