Our testimonials

Johannes

Vorige week vertelde Sinterklaas himself over het Sinterklaasfeestje dat we onlangs organiseerden. Eén van de aanwezige kindjes op dat feestje was Billie, het dochtertje van onze collega Johannes. Net als alle BPG-kindjes die het afgelopen jaar geboren werden, mocht Billie toen de show stelen tijdens onze ‘Eigen kweek’- fotoshoot. Vandaag plaatsen we ook trotse vader Johannes in de schijnwerpers.  

Johannes, 2019 was voor jou een bewogen jaar. Niet alleen verwelkomde je Billie in jouw gezin, maar ook op professioneel vlak ging je bij ons een nieuwe uitdaging aan.

Sinds eind september werk ik hier als inkoopplanner. Bij Belgian Pork Group vond ik een job die aansluit bij mijn passie voor cijfers en analyse. Het was natuurlijk ook mooi meegenomen dat ik aan de slag kon bij een familiebedrijf uit mijn eigen regio. Als inkoopplanner is het mijn voornaamste bekommernis dat onze productie nooit stilvalt. Daarom bevoorraad ik onze afdelingen met grondstoffen zoals kruiden en paneermeel. Ook het bestellen van het nodige verpakkingsmateriaal zoals folies, bakken en paletten behoort tot mijn takenpakket. Ik houd eveneens onze voorraad etiketten op peil, zodat we onze klanten telkens weer een tijdig geleverd en perfect traceerbaar product kunnen voorschotelen.

De productie van onze afdelingen en sites helpen draaiende houden, dat zorgt wellicht voor goedgevulde werkdagen?

Die werkdruk blijft goed beheersbaar, want ik sta er immers niet alleen voor. Productiemedewerkers, magazijniers, heftrukchauffeurs,… al die mensen op de werkvloer maken mijn dagtaak een stuk eenvoudiger. Zij melden mij onmiddellijk wanneer een levering niet volledig binnenkwam of signaleren mij ruim op voorhand wanneer ze bepaalde stockverschillen opmerken. Hun praktijkervaring is van goudwaarde voor mij, zeker  tijdens de drukke eindejaarsperiode of wanneer er een succesvolle promoactie loopt. Want dan vliegen niet alleen onze producten, maar ook de bijhorende verpakkingsmaterialen soms sneller dan verwacht de deur uit.

Dankzij al die hulp is je aanwezigheid in onze productieruimtes en magazijnen dan niet echt meer noodzakelijk?

Integendeel, ik kom dagelijks op de werkvloer. Bijvoorbeeld om stockcontroles uit te voeren, zo checkte ik zojuist nog eens onze kartonvoorraad. Of om met eigen ogen vast te stellen dat een stockverschil op mijn computerscherm weldegelijk strookt met de reële situatie. Ik denk wel dat de collega’s dit appreciëren. Dat sociale contact maakt de job bovendien een stuk aangenamer.

Even bevorderlijk voor een goede werksfeer zijn onze jaarlijkse feestjes met de Sint en de Kerstman. Daar was je ook van de partij met je gezin.

Vooral mijn zoontje Oliver was toen heel enthousiast, zeker toen de Sint zijn intrede maakte op een brandweerwagen. Hij dacht dat de interventie van de brandweer nodig was geweest om de Sint terug van het dak te halen. Mijn dochter Billie die in augustus werd geboren, kreeg dan weer alle aandacht tijdens de jaarlijkse ‘Eigen kweek’-fotoshoot die ook die avond doorging. Meteen een mooi aandenken voor mijn gezin en de andere collega’s die dit jaar een nieuw kindje mochten verwelkomen.

En zo konden Oliver en Billie al eens kennismaken met het bedrijf waar hun papa werkt. En wie weet, misschien ook met hun toekomstige werkgever… Bedankt Johannes!